fbpx
REKA BENTUK DAPUR
@ Dapur Klasik Teras Jernang, Bangi
Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (1)

REKA BENTUK DAPUR

CLASSIC ENGLISH

MATERIAL PINTU KABINET

SOLID NYATOH

TABLETOP

QUARTZ STONE

Saiz dapur

10.5 ft x 17.5ft

Dapur Klasik ini menawarkan segala-galanya dari kabinet yang versatil hingga meja dapur yang menarik, adalah inspirasi yang anda perlukan untuk menjadikan warna putih berfungsi untuk ruang anda sendiri. Dapur adalah pusat rumah, dan ketika menyusun skema reka bentuk abadi, anda tidak boleh salah menggunakan palet serba putih. 

Kabinet kayu Nyatoh menonjolkan suasana dapur yang mewah yang menjadikan ia satu idaman pemilik rumah masa kini. Keanggunannya memiliki daya tarik abadi yang fleksibel dalam gaya dan mudah disesuaikan dengan pelbagai ukuran dapur, susun atur, dan reka bentuk. Lebih-lebih lagi apabila diperagakan dengan perincian reka bentuk Grand Classic ini.

Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi - Kitchen Canopy
Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (4)
Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (5)

Ketika datang ke dapur, tidak ada yang mewah seperti meja dapur Quartz Stone seperti yang terletak di ruang dapur ini. Tabletop ini sememangnya cantik dengan corak Marble pada permukaan meja dapur ini. Ia menyerlahkan lagi ciri-ciri batu mineral yang neutral membuatkan tema dapur klasik ini menjadi harmoni.

Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (6)
Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (7)
Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (8)

Pulau dapur yang bersaiz 8′ x 4′ ini memainkan peranan penting sebagai “jantung dapur”. Permukaan yang luas memberikan keselesaan semasa membuat persediaan untuk memasak, seperti memotong sayur, membuat kek dan sebagainya. Dengan sinki yang terletak di bahagian tengah pulau dapur ini memudahkan lagi kerja-kerja mencuci. 

Dengan reka bentuk pulau dapur ini dijadikan tempat tertumpu untuk anda menjamu selera bersama keluarga, ataupun tempat gathering dengan kawan-kawan semasa tea time!

Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (9)

Warna yang dikenakan pada kabinet kayu Nyatoh adalah dari jenis semburan cat (spray paint). Hasilnya, pereka dapat membawakan sebuah kemasan yang sempurna pada material tersebut. Tona putih yang dijelmakan bersama kitchen island gelap memberikan wajah dapur yang menawan dan tampak kemas.

Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (10)
Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (11)
Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (12)

Dapur putih selalu bergaya, kerana warna dan tona putih menjadi pilihan kegemaran pemilik rumah dan pereka. Konsep klasik Inggeris sememangnya diidamkan untuk menghiasi ruang dapur yang luas. Sememangnya penggunaan material Nyatoh memberi kesempurnaan pada konsep yang ingin dicetuskan.

Material kayu memaparkan banyak kelebihan dan keistimewaan, bukan sahaja kepada hadirnya wajah dapur yang menawan, sebaliknya menyuntik kefungsian yang efisien.

Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi (2)

Inginkan design dapur seperti ini?

Hubungi kami di Ba Li Kitchen Cabinet untuk anda dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai kabinet dapur kami ini.

Kami sedia untuk membantu anda untuk dapatkan design, consultation serta quotation yang bersesuaian untuk dapur idaman anda.

Lebih Banyak Projek