fbpx

Get FREE Hood & Hob for RM0! Book Your Appointment Today!

Get FREE Hood & Hob for RM0! Book Your Appointment Today!

Tabletop Konkrit:
Apa Yang Anda Perlu Tahu?

Apa Itu Konkrit?

Sekiranya anda inginkan tabletop yang biasa untuk kegunaan dapur harian, atau jika anda mahukan dapur yang benar-benar unik, konkrit mungkin merupakan pilihan yang baik untuk tabletop anda.

Meja konkrit dibuat dengan campuran mortar yang biasanya terdiri daripada satu bahagian simen dan tiga bahagian pasir. Ia disertakan dengan jubin bersaiz 2’ x 2’ dan setiap 2 kaki akan ada joint menjadikan tabletop konkrit lebih kukuh.

Dapur Melamine dengan Tabletop Konkrit
Kabinet Dapur Melamine dengan Tabletop Konkrit

Meja konkrit mempunyai banyak kemampuannya untuk dibentuk dan dibentuk agar sesuai dengan dimensi dapur anda dan dikemaskan dengan sesuai ikut keinginan anda. Dengan tabletop ini, pelbagai pilihan warna dan gaya yang tersedia pada jubin seramik.

Kelebihan Tabletop Konkrit

Anda akan mempunyai banyak ruang kreativiti untuk anda memutuskan untuk memilih tabletop ini. Material jubin yang murah dan terdapat dalam pelbagai corak dan warna. Sekiranya satu jubin pecah atau rosak, anda boleh menggantinya dengan mudah tanpa perlu menukar keseluruhan permukaan tabletop.

Sekiranya anda seorang tukang masak tegar yang memasak setiap hari, permukaan jubin tahan lasak dan sesuai untuk kerja-kerja berat. Tabletop dapur ini sesuai untuk semua jenis aktiviti dapur dari membakar hingga mencincang daging.

Antara kelebihan yang lain termasuklah:

  • kalis haba, air dan calar
  • Memberikan penampilan yang canggih dan luar biasa
  • Mempunyai pelbagai tekstur dan warna hiasan jubin yang boleh dipilih

Apa Kekurangannya?

Sekiranya tabletop ini tidak dibuat dengan teliti dan kreatif, anda akan mempunyai dapur yang rapuh dan mudah roboh. Kelemahan lain dari tabletop konkrit adalah grout (lompang di antara jubin). Ia sukar dibersihkan dan akhirnya menyebabkan pembiakan bakteria di celah-celah jubin.

Perkara lain yang perlu diperhatikan mengenai tabletop ini adalah bahawa ia mempunyai permukaan jubin yang licin dan rata, yang boleh menjengkelkan ketika anda cuba menstabilkan papan pemotong.

Selain itu, antara kekurangan yang lain adalah:

  • Keretakan boleh berlaku dari masa ke masa
  • Memakan kos tinggi untuk dibuat kerana kerja khas
  • Mungkin kelihatan terlalu “industri” oleh pembeli rumah masa depan
Lebih Blog Dari BA LI KITCHEN CABINET
ms_MYMS
Powered by TranslatePress »