fbpx

Build Your Dream Kitchen With Us Today!

Build Your Dream Kitchen With Us Today!

reka bentuk rumah moden Residensi Setiawangsa

Residensi Setiawangsa (Kaleidoscope)

Untuk menghias rumah apartment yang kecil, sememangnya bukan mudah. Lagi-lagi rumah apartment di Kaleidoscope, Residensi Setiawangsa yang mempunyai anggaran keluasan rumah dari 1,200sqft to 1,500sqft. Ini adalah faktor yang menjadi kekangan kepada pemilik kediaman apartment untuk menetapkan tema dan susun atur perabot rumah mereka.

Namun begitu, pemilik rumah ini menganggap ia adalah satu peluang untuk mengenakan tema rumah moden untuk kediamannya di Residensi Setiawangsa ini. Setiap perabot yang dibina oleh kami di Ba Li Kitchen Cabinet sangat mengutamakan keperluan pemilik untuk mengoptimumkan kegunaan ruang rumah serta memberi keselesaan dalam menggayakan tema rumah moden.

Jom kita lihat bagaimana tema rumah ini dijayakan.

1. KABINET DAPUR

Handleless Cabinet Door

Kabinet Dapur Acrylic ini menawarkan segala-galanya dari kabinet yang versatil serta lagi sleek! Ia adalah inspirasi untuk menggayakan tema dapur moden yang “glossy” seakan-akan sinar kaca. 

REKA BENTUK

MODERN GLOSSY

MATERIAL PINTU KABINET

Acrylic

TABLETOP

Quartz Stone

Reka bentuk dapur moden sinonim dengan permukaan pintu kabinet yang rata (dan berkilau – jika pintu kabinet diperbuat daripada material Glass/Acrylic). Hal ini menjadikan aksesori dan reka bentuk lain berkembang dapat membina tema dapur moden.

Dapur berbentuk L menyelesaikan masalah untuk maksimumkan ruang sudut, dan ini adalah reka bentuk pintar untuk dapur bersaiz kecil dan sederhana. Dapur berbentuk L yang serba boleh terdiri dari meja di dua dinding bersebelahan yang tegak lurus, membentuk L. “Kaki” L boleh dibuat sepanjang yang anda mahukan sehingga maksimum saiz dapur anda.

2. WARDROBE

Sliding Door Wardrobe Residensi Setiawangsa
Sliding Door Swing Door Wardrobe

Almari pakaian jenis “sliding door” ini sangat sinonim dalam penyelesaian simpanan yang lebih kontemporari, dan ia juga merupakan pilihan terbaik untuk berfungsi dengan baik dalam pelbagai jenis bilik.

Kelebihan terbesar almari ini adalah ia tidak memerlukan banyak ruang di hadapan, kerana pintu mereka meluncur dari sisi ke sisi. Ini membolehkan mereka berfungsi dengan baik di hujung katil, atapun pada laluan bilik yang sempit misalnya.

Selain itu, kabinet ini juga boleh disertakan dengan meja belajar. Ini adalah salah  satu cara bagi pemilik untuk menjayakan tema rumah yang seragam. Jadi tidak perlu untuk keluar ke kedai perabot yang lain untuk mencari perabot rumah secara berasingan.

Tak dilupakan juga, meja solek yang direka khas dengan cermin yang besar serta kabinet sisi buat pasangan untuk menyimpan barangan kosmetik dan juga produk penjagaan diri.

3. TV CABINET

Pada dasarnya, kabinet TV telah menjadi daya tarikan yang tidak dapat disedari oleh kebanyakan pengunjung. Terdapat perubahan besar dalam gaya, bentuk, ukuran, dan reka bentuk kabinet TV kontemporari. Mereka tidak hanya menjadi lebih bergaya dan lebih menarik, tetapi juga menjadi lebih praktis dalam penggunaan ruang yang sedia ada.

Reka bentuk kabinet TV semestinya melengkapkan ruang tamu anda. Anda selalu boleh memilih pelbagai reka bentuk kabinet seperti reka bentuk pintar Yang ringkas untuk ruang tamu yang kecil.

4. SHOE RACK

Kabinet kasut terbina di pintu masuk rumah anda yang tertutup ini sangat sesuai untuk menyimpan kasut, pakaian dan barang-barang lain. Palet warna yang ramping dan neutral yang biasanya digunakan dalam gaya ini adalah cara yang baik untuk menambahkan sentuhan moden ke rumah anda

Kabinet yang baik adalah contoh perabot pelbagai fungsi yang sangat baik yang mampu mengubah ruang rumah anda dengan menggunakan pelbagai reka bentuk, tekstur dan susun atur. Memilih reka bentuk yang sesuai dengan gaya hidup dan keperluan anda sangat penting untuk memastikan produktiviti dan keperluan penyimpanan yang lebih efisien dapat dipenuhi bagi keselesaan anda.

Ingin dapatkan khidmat professional kabinet rumah daripada kami?

Ayuh berhubung dengan kami di Ba Li Kitchen Cabinet untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai kabinet rumah kami!

Kami sedia untuk membantu anda untuk dapatkan design, consultation serta quotation yang bersesuaian untuk rumah idaman anda.

Lebih Banyak Projek