fbpx

Get FREE Hood & Hob for RM0! Book Your Appointment Today!

Get FREE Hood & Hob for RM0! Book Your Appointment Today!

Idea Reka Bentuk Dapur One Wall
Kabinet Dapur One Wall

Dalam susun atur dapur satu dinding (One Wall Kitchen), semua kabinet, meja, dan zon kerja utama disusun sepanjang satu dinding. Tiga sisi dapur yang lain terbuka dan sering menghadap ke ruang tamu atau ruang makan.

Zon kerja utama merangkumi peti sejuk, sinki, dan dapur atau ketuhar. Perkara yang boleh dipindahkan tidak termasuk – item seperti ketuhar mikro, pemanas air, pembakar roti atau pembancuh kopi.

Dapur One Wall

Dengan susun atur satu kabinet satu dinding, biasanya panjangnya sekitar 8 ke 10 kaki. Sekiranya ia lebih pendek, anda tidak akan mempunyai cukup ruang untuk memenuhi zon utama tersebut.

Susun atur dapur satu dinding juga boleh dikenakan dengan reka bentuk dapur Galley – yang mempunyai dua baris kabinet bertentang sesama sendiri, yang dipisahkan oleh satu lorong.

Susun atur dapur satu dinding sering ditambah dengan pulau dapur ataupun kaunter bar. Penambahan ini membolehkan lebih banyak ruang meja untuk penyediaan makanan.

Dapur One Wall

Kelebihan Susun Atur Dapur Satu Dinding - "One Wall Kitchen

Dapur One Wall

Reka Bentuk Ringkas

Susun atur dapur One Wall adalah kaedah terbaik untuk mewujudkan ruang di seluruh dapur anda jika diperlukan untuk meja atau kegunaan lain. Juga, kerana jejak dapur diminimumkan, lebih banyak ruang dapat digunakan untuk ruang tamu.

Aliran Kerja yang Baik

Semua fungsi memasak utama disimpan dalam jarak beberapa kaki antara satu sama lain. Anda tidak perlu bergerak jauh dengan susun atur dapur satu dinding.

Dapur The Haute Gurney KL

Murah & Pilihan DIY yang Lebih Mudah

Ruang dapur terhad bermaksud kos yang lebih rendah serta lebih sedikit kabinet dinding dan tapak digunakan. Anda tidak perlu fikirkan kerja renovasi rumit yang lain, reka bentuk dapur satu dinding adalah yang paling mudah untuk dilakukan oleh pemilik kediaman sendiri.

Kekurangan Susun Atur Dapur Satu Dinding - "One Wall Kitchen

Nilai Persepsi

Ruang rumah terhad memerlukan reka bentuk dapur satu dinding, banyak pembeli rumah mungkin mengalami kesukaran untuk pengubahsuaian. Dapur sering dirancang dengan cara ini kerana tidak ada pilihan lain kerana keterbatasan ruang atau kos.

Oleh sebab itu, nilai jual semula akan terkesan dengan dapur minimum ini.

Ruang Meja Dapur Lebih Sedikit

Anda menjimatkan wang pada dapur satu dinding — tetapi ini bermakna anda mempunyai lebih sedikit meja dapur untuk memasak. Sekiranya anda gemar memasak, anda pasti akan menambah pulau dapur atau meletakkan papan pemotong di atas singki sebagai ruang kaunter yang cepat.

 

Keputusan Reka Bentuk: 

Reka bentuk satu dinding menghasilkan keputusan baru berdasarkan ukurannya yang ringkas. Oleh kerana anda mempunyai sedikit ruang, anda mempunyai lebih sedikit tempat untuk meletakkan perkakas dapur anda kerana ia mempunyai ruang simpanan yang lebih sedikit.

Apabila direka dengan baik, kabinet dapur dua tona boleh mendorong sebarang reka bentuk dapur ke atas. Sekiranya anda merancang peningkatan dapur, anda pasti ingin memilih produk berkualiti yang boleh anda nikmati selama bertahun-tahun yang akan datang.

Kabinet Dapur Ba Li mempunyai reputasi untuk kabinet berkualiti tinggi dan cantik, sesuai dengan reka bentuk dapur rumah anda. Hubungi kami untuk dapatkan info lanjut mengenai kabinet dapur kami!

Lebih Banyak blog