fbpx

Cash Rebate Up to RM1,888!

Cash Rebate Up to RM1,888!

RANCANG KABINET
DAPUR IKUT BAJET ANDA

Semua orang mahukan dapur yang cantik, tetapi menghabiskan kos perbelanjaan yang banyak untuk pengubahsuaian bukan pilihan bagi kebanyakan orang dalam ekonomi semasa. Melabur di dapur custom-made mewah sepenuhnya mungkin memberi impak dari segi kos perbelanjaan. Berita baiknya adalah terdapat beberapa cara untuk anda rancang dapur anda tanpa membazirkan bajet anda.

Rancang Bajet Dapur Anda - 01
Photo by Cottonbro from Pexels

Sekiranya anda mempunyai bajet, anda perlu lihat apa keperluan pembaharuan dapur yang anda mahukan: seperti mengecat semula dinding, memasang pencahayaan baru, menukar kain pada tingkap, meja dan kerusi, serta mengemas kini aksesori atau perkakas dapur. Sekiranya anda memilih dengan bijak, walaupun perubahan kecil seperti ini boleh memberi impak besar.

Pilihan untuk Kabinet Dibuat khas (Custom-made Cabinets)

Kabinet baru dapat memakan sebahagian besar bajet pengubahsuaian dapur anda. Walau bagaimanapun, sistem kabinet dapur yang dibuat khas sebenarnya dapat membantu menjimatkan wang. Melalui konsultasi daripada profesional dengan berpandukan bajet dan pelan dapur yang anda tetapkan, anda boleh dapatkan susun atur dapur yang sesuai dengan ruang dapur serta memenuhi kemahuan anda.

pexels-rodnae-productions-8292834

Meja Dapur Bersesuaian

Walaupun hampir kesemua orang menyukai batu Granite dan Quartz Stone yang bercorak, ianya mungkin akan memakan sedikit bajet kabinet dapur anda. Oleh itu, anda tidak perlu risau kerana masih ada terdapat pilihan lain yang berpatutan untuk anda pilih. Terokai pilihan material tabletop kami yang terdiri daripada Granite, Quartz Stone, HPL, Solid Surface mahupun Concrete.

cara memilih tabletop dapur terbaik

Peralatan Dapur

Pakar mengatakan; tidak ada banyak perbezaan dalam kebolehpercayaan antara perkakas mewah dengan yang lebih murah. Anda mungkin tidak mendapat fungsi tercanggih yang ada pada ketuhar, peti sejuk dan mesin basuh pinggan yang lebih murah, tetapi anda akan mendapat peralatan yang kukuh dan berfungsi dengan baik. Pastikan anda melihat perincian jaminan untuk mendapatkan keuntungan yang besar dalam penggunaan jangka masa panjang.

Photo by Anthony Shkraba from Pexels
Photo by Anthony Shkraba from Pexels

Pilihan Lantai

Ketika datang ke bahagian lantai, bahan yang lebih murah sering kali dapat menjadi pilihan yang lebih baik daripada bahan yang lebih mahal untuk ketegasan penggunaan dan kerosakan dapur setiap hari.

Jubin seramik menahan haus, kelembapan dan kotoran dan harganya lebih rendah daripada kayu.

Lantai laminate plastik adalah salah satu pilihan yang paling berpatutan; ia lebih murah, lebih senang dipasang dan memakai lebih baik daripada kayu padu.

Rancang Bajet Dapur Anda - 05

Lantai kayu pepejal boleh berubah warna, mudah lekuk dan cepat kusam. Ia juga mahal dan sukar dibersihkan apabila berlaku tumpahan.

Lantai vinil berpatutan, tahan kotoran, senang dipasang dan tahan lama. Anda juga boleh mendapatkan vinil yang meniru rupa dan tekstur bahan yang lebih mahal.

SECARA KESELURUHANNYA...

Reka bentuk dapur pelbagai fungsi yang dirancang dengan baik memainkan peranan besar dalam kepuasan jangka panjang anda, seperti halnya estetika serta fungsi dapur yang efisien. Peningkatan dapur biasanya pulangan antara 80 dan 105 peratus dari kos ketika rumah dijual semula, kata para pakar. Jadi wang yang dibelanjakan untuk mengubahsuai semula dapur boleh menjadi satu pelaburan yang baik untuk masa hadapan.

Sekiranya anda masih lagi mencari idea pengubahsuaian dapur, jangan ragu-ragu untuk menghubungi kami.

Kami di Ba Li Kitchen Cabinet dengan senang hati akan menjawab soalan anda dan berkongsi idea kami.

Tiada masalah untuk merancang kabinet dapur baru anda dengan kami!

Rundingan dan Site Visit secara PERCUMA!

Anda tidak perlu membuang masa, tenaga, dan wang untuk meninjau semua Showroom yang sedia ada. Sebaliknya, kami akan datang ke rumah anda untuk:

  • Ukur dapur anda.
  • Tunjukkan contoh reka bentuk & material kabinet/tabletop.
  • Lukiskan Design terbaik dan bersesuaian dengan ruang dapur anda.
  • Beri Quotation Kabinet yang TEPAT – tanpa ada cas tersembunyi.
 
Semuanya adalah PERCUMA!

Berhubung dengan kami di info@balikitchencabinet.com.my

atau WhatsApp kami sekarang di talian +6012 363 6410 untuk dapatkan site visit appointment kami secara percuma!

Lihat Lagi Dari BA LI KITCHEN CABINET