fbpx

Get Free Hood & Hob

Get Free Hood & Hob

Apa Yang Anda Perlu Tahu
Tentang Kabinet Dapur
Acrylic

Kabinet Dapur Acrylic adalah material yang sangat diminati pemilik rumah yang suka akan gaya moden kontemporari. Permukaan Acrylic yang seakan-akan kaca yang berkilat serta kalis air, anda pastinya inginkan dapur yang anggun serta minimalis.

Tapi apa itu material Acrylic dan bagaimana sifat-sifat material ini berbeza dengan material kaca yang lain? Mari kita lihat dengan lebih lanjut.

Apa Itu Acrylic?

Berbeza dengan 3G/4G Glass, Acrylic merupakan material yang menyerupai kaca namun diperbuat daripada ‘transparent thermoplastic’ dengan ketahanan yang kukuh dan juga tidak mudah calar.

Sampel Kabinet Pintu Acrylic
Sampel Pintu Kabinet Acrylic

Pada sisi tepi Acrylic pula akan ditutup dengan lapisan pelindung yang berkualiti. Bahan sintetik berkualiti tinggi ini dilengkapi dengan kemasan seperti cermin sempurna yang tahan pecah, dan juga tidak mudah merekah atau mengelupas. Tersedia dalam pelbagai warna, kemasan ini memberikan penampilan yang indah di ruang memasak anda.

Sisi Tepi Acrylic

Apa Kelebihan Acrylic?

Permukaan Acrylic kelihatan lebih menarik disamping mempunyai pelbagai pilihan warna. Permukaan Acrylic juga senang untuk dicuci apabila terkena kotoran macam minyak, air, mahupun sisa-sisa makanan.

Material ini tersedia dalam pelbagai warna dan mempunyai ruang untuk disesuaikan dengan tema dapur anda. Ia memberi dapur penampilan yang sangat berkilau dan menarik. Juga menawarkan kontras tekstur yang halus dengan pelbagai bahan backsplash.

Kenapa Pilih Acrylic?

Ciri-ciri reka bentuk Acrylic yang minimal sangat sesuai untuk dapur gaya kontemporari. Mereka memberikan kemasan yang lebih anggun dan canggih dengan reflektif seperti cermin. Tetapi material Acrylic ini tidak mudah pecah, merekah atau kotor.

Kemasan kabinet anda boleh memberi kesan besar pada keseluruhan dan rupa ruang anda. Kebelakangan ini, kabinet dapur Acrylic menjadi sangat popular kerana tarikan visualnya yang minimalis dan lebih kemas. Berbanding 3G/4G Glass yang mempunyai rangka aluminium serta diperbuat daripada kaca yang mudah pecah apabila terhempas.

GALERI DAPUR ACRYLIC

Tidak perlu segan silu untuk berhubung dengan kami di Ba Li Kitchen Cabinet sekiranya anda ingin dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai servis kabinet dapur kami.

Melalui rundingan, kami sedia untuk membantu anda untuk dapatkan design, cadangan serta quotation yang bersesuaian dengan keperluan dapur idaman anda

Anda juga boleh dapatkan anggaran harga Kabinet Dapur Kami melalui laman sesawang Instant Quotation kami.

Anda boleh pilih Material Kabinet Dapur, Tabletop, Unit Kabinet dan tetapkan ukuran dapur yang anda mahukan.

Klik disini untuk dapatkan Instant Quotation kami!

ms_MYMS
Powered by TranslatePress