fbpx

Save Up To RM1,888! Merdeka Promo!

Save Up To RM1,888! Merdeka Promo!

INSPIRASI
"Kitchen Canopy"

Jika anda ingin mencipta dapur klasik dengan ciri tradisional, mantel atau “kitchen canopy” adalah bahagian tersendiri yang akan melengkapkan penampilan ini.

Dalam blog ini kami melihat perbezaan antara reka bentuk dan cara anda boleh menyesuaikan reka bentuk dapur mengikut citarasa dan gaya hidup anda.

Inspirasi Kitchen Canopy

Fungsi utama “kitchen canopy” adalah untuk menempatkan kipas pengekstrak asap ataupun “kitchen hood“, menjadikannya ciri bijak di dalam bilik untuk selaras dengan reka bentuk tradisional.

Berbeza dengan kitchen canopy, mantel sering dibuat di rumah-rumah luar negara atas sebab faktor cuaca. Di sana, mereka memerlukan haba untuk kekal panas semasa musim sejuk.

Reka bentuk Kitchen Canopy ini sangat menarik bila dipadankan dengan moulding kayu yang bercirikan tradisional. Selain itu, ia serasi dengan perincian reka bentuk pintu kabinet kayu serta memberikan visual yang menarik. Ini juga adalah sebagai cara untuk menyembunyikan hood dapur untuk menampakkan gaya dapur klasik.

Kitchen Canopy

Ciri tambahan yang anda boleh letakkan pada kitchen canopy ini adalah ukiran kayu yang unik. Ukiran corak kayu yang timbul akan menguatkan lagi “feel” dapur tradisional timeless.

White Nyatoh - Kitchen

Reka bentuk mantel dapur klasik pun tidak kurang hebatnya bila kita dapat lihat perincian reka bentuk dapur klasik dengan lebih menyeluruh.

Dapur Klasik Nyatoh Teras Jernang Bangi - Kitchen Canopy

Berbeza dengan Kitchen Canopy, reka bentuk jenis mantel ini sangat versatil dengan ukiran kayu yang unik serta memberikan ruang penyimpanan ekstra.

Namun begitu, kini kita dah jarang didedahkan dengan bahagian kanopi dan mantel pada reka bentuk dapur masa kini atas sebab reka bentuk hood dapur yang lebih moden dan menarik.

Renungkan permukaan kerja yang telah anda rancang untuk dapur anda dan tentukan sama ada anda akan mendapat manfaat daripada storan tambahan atau ruang kerja tambahan. Kitchen Canopy dan mantel pula akan memberikan ciri tambahan yang lebih tradisional bila anda ingin gayakan dapur klasik.

Jika anda bersedia untuk membincangkan projek anda dengan lebih terperinci, mengapa tidak menghubungi kami untuk mengatur rundingan reka bentuk dengan salah seorang pereka pakar kami?

Kami di Ba Li Kitchen Cabinet dengan senang hati akan menjawab soalan anda dan berkongsi idea kami untuk reka bentuk dapur idaman anda.

Tiada masalah untuk merancang kabinet dapur baru anda dengan kami!

Rundingan dan Site Visit secara PERCUMA!

Anda tidak perlu membuang masa, tenaga, dan wang untuk meninjau semua Showroom yang sedia ada. Sebaliknya, kami akan datang ke rumah anda untuk:

  • Ukur dapur anda.
  • Tunjukkan contoh reka bentuk & material kabinet/tabletop.
  • Lukiskan Design terbaik dan bersesuaian dengan ruang dapur anda.
  • Beri Quotation Kabinet yang TEPAT – tanpa ada cas tersembunyi.
 
Semuanya adalah PERCUMA!

Berhubung dengan kami di info@balikitchencabinet.com.my

atau WhatsApp kami sekarang di talian +6012 363 6410 untuk dapatkan site visit appointment kami secara percuma!

Lihat Lagi Dari BA LI KITCHEN CABINET
White and Mystic Blue Melamine

Modern White and Mystic Blue Melamine

The modern white and mystic blue melamine kitchen cabinet with a white granite tabletop is a stunning addition to any kitchen. The combination of these two materials creates a contemporary and stylish look, while also providing durability and functionality.

Read More »