fbpx

Get FREE Hood & Hob! Book Your Appointment Today!

Get FREE Hood & Hob! Book Your Appointment Today!

Idea Reka Bentuk Dapur Shaker
Idea Dapur Shaker

Dari segi sejarah, reka bentuk pintu & laci  dapur Shaker  berasal dari pertengahan abad ke-18 dan merupakan perwujudan kesederhanaan, digabungkan dengan pertukangan dan fungsi yang baik. Pintu Dapur Shaker menggunakan kaedah ‘in-frame’ di mana pintu-pintu tergantung di dalam bingkai dan bukannya tergantung di luar seperti unit dapur rata yang moden.

Pintu Kabinet Dapur Shaker

Dengan menggunakan bahagian depan pintu 5 keping, pintu Shaker yang dibuat dengan cantik dengan pembinaan yang kukuh dan tentunya sangat praktikal. Dengan membuat bahagian depan dari dua rel, dua tiang dan panel tetap, terdapat sedikit kayu terbuang sambil mempertahankan struktur padat yang tampak luar biasa. Ini menjadikan ia satu gaya mereka, panel berbingkai atau Shaker.

Antara ciri-ciri pintu kabinet Dapur Shaker yang lain termasuklah:

  • Unit harus dibekalkan dalam satu bahagian, seperti perabot tradisional. 
  • Teknik tradisional harus digunakan seperti laci dovetail dan sambungan “mortise and tenon”. 
  • Pintu hendaklah dibuat ‘In-frame‘, bukan jenis tapak di luar seperti unit moden yang lebih murah. 
  • Kabinet hendaklah dibuat dari kayu padu seperti Solid Nyatoh dan bukannya kayu diproses seperti MDF. 
  • Bahagian dalam unit mestilah kayu semula jadi yang tahan lama.
  • Semua kelengkapan kabinet mestilah berkualiti tinggi.
Idea Dapur Shaker - 3

Untuk sentuhan moden pada gaya ikonik ini, anda mempunyai pilihan pemegang dan warna yang tidak terhad menjadikan gaya sederhana sangat serba boleh. Ini membolehkan anda membuat gaya klasik atau kontemporari. Unit dicat kami tidak terhad warna.

Oleh itu, jika anda memerlukan warna kontemporari atau sesuatu yang lebih unik, anda mempunyai banyak pilihan bila anda memilih reka bentuk dapur Shaker ini.

Idea Kabinet Dapur Dua Tona

Sama ada anda merancang dapur anda sendiri atau menggunakan perkhidmatan reka bentuk kami, kami sentiasa bersama anda. Dedikasi kami akan memberi anda dapur mewah yang unik dengan kualiti dan nilai wang tertinggi.

Kami sedia untuk membantu anda untuk dapatkan reka bentuk dapur idaman anda! Melalui konsultasi, kami akan berikan reka bentuk, cadangan serta anggaran harga yang bersesuaian dengan ukuran, bajet dan keperluan ruang dapur anda.

Hubungi kami di Ba Li Kitchen Cabinet untuk dapatkan info lanjut mengenai kabinet dapur kami!

Lebih Banyak Projek