fbpx

Book Installation Before Raya to Get Up to RM1,500 Off!

Book Installation Before Raya to Get Up to RM1,500 Off!

Inspirasi Kabinet Dapur Moden
Kabinet Dapur Moden

Reka bentuk dapur moden secara amnya menampilkan permukaan rata, bentuk geometri yang seragam, dan hiasan minimal. Kabinet dapur ini misalnya, sering ditakrifkan dengan reka bentuk yang anggun, bersudut dan sederhana, yang menampilkan perkakasan dapur moden, pintu bersudut dan permukaan pintu kabinet rata dan berkilau.

Kabinet Dapur Moden sangat popular atas sebab beberapa faktor dan trend terkini. Anda semestinya akan tertarik dengan ciri dapur moden kami.

Trend Dapur Terkini Malaysia 2021

Reka bentuk dapur moden sinonim dengan permukaan pintu kabinet yang rata (dan berkilau – jika pintu kabinet diperbuat daripada material Glass/Acrylic). Hal ini menjadikan aksesori dan reka bentuk lain berkembang dapat membina tema dapur moden.

Peralatan memasak, perkakas dan peralatan dapur semuanya tersedia dengan sentuhan moden, baik dari segi estetika, reka bentuk dan warna berani, dan terkini.

Kabinet Dapur Moden 3G

Permukaan pintu kabinet yang berkilau juga memainkan peranan bagi menerapkan konsep dapur moden. Dengan pemilihan material piintu kabinet 3G Glass, 4G Glass serta Acrylic hadir dengan pelbagai pilihan warna yang anda boleh pilih untuk tema dapur rumah anda.

Ia sering menampilkan warna-warna berani dan terang yang dapat menambahkan minat visual yang hebat pada reka bentuk dapur moden yang elegan dan cekap.

Kabinet Dapur Moden Acrylic

Putih sangat sinonim dengan reka bentuk dapur minimalis. Hal ini demikian kerana, warna putih memantulkan cahaya membuatkan ruang dapur menjadi luas.

Walau bagaimanapun, anda perlu berhati-hati kerana warna putih sangat mudah untuk kelihatan kotor dan anda perlu bersihkannya secepat yang mungkin.

Walaupun gaya dapur tradisional sering memfokuskan lebih banyak reka bentuknya pada bahan semula jadi untuk kabinet, meja, lantai dan perabot, reka bentuk dapur moden sering kali meninggalkan estetika ini, sering menampilkan bahan buatan manusia seperti lamina, seramik dan plastik yang dibentuk.

Akan tetapi, itu bukan penghalang untuk anda tidak menampilkan bahan buatan manusia – mereka hampir selalu melakukannya, dan sering memberi kesan hebat. Meja granit, lantai kayu keras yang ramping dan perabot kayu yang direka dengan mahir yang menampilkan lengkung khas dan sudut reka bentuk moden sering dijumpai di dapur moden.

Dapur Melamine 3

Pintu kabinet boleh diganti dengan material Melamine yang ramping dengan corak venir kayu untuk mencipta rupa moden Tropika.

Mereka bentuk dapur moden kadang-kadang dikategorikan seperti mana-mana gaya yang kurang tradisional dan lebih kontemporari tetapi pada hakikatnya, semua reka bentuk moden mempunyai perancangan yang terperinci, khususnya dari segi tempoh masa, gaya dan inspirasi.

Kami sedia untuk membantu anda untuk dapatkan reka bentuk dapur idaman anda! Melalui konsultasi, kami akan berikan reka bentuk, cadangan serta anggaran harga yang bersesuaian dengan ukuran, bajet dan keperluan ruang dapur anda.

Hubungi kami di Ba Li Kitchen Cabinet untuk dapatkan info lanjut mengenai kabinet dapur kami!

Lebih Banyak Projek