fbpx

Get Instant Rebate up to RM1,500! Book Appointment to grab the deals

Get Instant Rebate up to RM1,500!

Idea Dapur Putih Menarik
Idea Dapur Putih Menarik - 00
Photo by Max Vakhtbovych (Pexels)

Ia cerah, anggun dan abadi. Adakah anda ingin tahu tentang apa yang kami bincangkan? Ini semua tentang dapur putih di sini! Jika anda rasa sukar untuk memilih antara warna, mudahkan hidup anda dengan memilih dapur putih! Dan jika anda menganggap dapur putih membosankan, idea ini akan mengubah fikiran anda.

1. Gunakan Hitam Untuk Menyatukan Semuanya.

“Yin dan Yang” reka bentuk dapur! Anda masih boleh memasukkan aspek gelap ke dalam dapur putih anda. Menambah meja dapur atau peralatan hitam adalah salah satu helah kegemaran kami. Mereka mempunyai penampilan yang anggun dan akan memenuhi keperluan anda untuk mengubah rutin.

Dapur PPA1M Seruling, Putrajaya

Sebagai alternatif, untuk kontras yang menarik, tambahkan satu set kabinet hitam pada dapur anda yang kebanyakannya berwarna putih.

2. Tambahkan Beberapa Lampu Hiasan

Perubahan kecil mungkin membawa perubahan besar.

Jika ada satu perkara yang boleh menjejaskan penampilan sesuatu tempat, pencahayaan yang kita gunakan. Lampu loket kaca buih memberikan aksen yang menyeronokkan pada dapur putih terang ini. Ia melengkapkan tombol kabinet dengan hebat dan tidak menjejaskan aspek kebersihan dapur. Di dapur kecil seperti ini, tanaman pasu kecil dan tanaman hijau berbingkai mungkin menawarkan jumlah kehidupan yang sempurna.

Idea Dapur Putih Menarik - 04

3. Fikirkan Backsplash Sebagai Kanvas Kosong.

Reka bentuk tropika pada backsplash membawa anda ke Caribbean.

Jubin backsplash adalah standard di kebanyakan dapur hari ini, tetapi apabila bercakap tentang dapur putih, terdapat begitu banyak kemungkinan! Anda boleh memilih gaya desa dengan bata terdedah atau rupa halus dengan marmar. Walau bagaimanapun, jika anda sedang mencari percikan belakang asas, kami mengesyorkan anda menggunakan jubin bercorak seperti motif daun ataupun corak kayu. Dapur anda mungkin berubah menjadi karya kecantikan dengan dapur serba putih dan jubin bercorak cantik.

Idea Dapur Putih Menarik - 07

4. Tambahkan Meja Sarapan Yang Mengalu-Alukan.

Kaunter sarapan pagi yang kecil di satu sudut ialah salah satu cara yang paling indah untuk menghiasi dapur putih. Kami terpesona dengan meja kayu dua orang ini dengan reka bentuk kaunter bar, serta tempat duduk. Anda juga mungkin ingin mempertimbangkan untuk memasang rak dinding untuk storan tambahan. Ini adalah kaedah yang hebat untuk mencapai estetika gaya desa sambil menambahkan kehangatan yang sangat diperlukan pada dapur putih yang terang.

5. Berpegang Kepada Klasik

Untuk reka bentuk tradisional, gabungkan kayu putih dan ringan.

Tiada yang mengalahkan dapur putih tradisional. Dan sekarang setelah anda selesai dengan gaya ini, mengapa tidak pergi habis-habisan? Ya, anda perlu memastikannya bersih, tetapi bekerja di dapur putih akan membuatkan anda berasa bertenaga dan hidup.

Anda masih boleh menambah elemen hiasan seperti tumbuh-tumbuhan, pencahayaan ganjil dan bangku bar kayu untuk mencampurkan sedikit perkara sambil mengekalkan estetik keseluruhan yang tetap. Juga, ingat satu peraturan emas: kayu ringan dan putih bersatu seperti mimpi.

Idea Dapur Putih Menarik - 09

Sama ada anda merancang dapur anda sendiri atau menggunakan perkhidmatan reka bentuk kami, kami sentiasa bersama anda. Dedikasi kami akan memberi anda dapur mewah yang unik dengan kualiti dan nilai wang tertinggi.

Kami sedia untuk membantu anda untuk dapatkan reka bentuk dapur idaman anda! Melalui konsultasi, kami akan berikan reka bentuk, cadangan serta anggaran harga yang bersesuaian dengan ukuran, bajet dan keperluan ruang dapur anda.

Hubungi kami di Ba Li Kitchen Cabinet untuk dapatkan info lanjut mengenai kabinet dapur kami!

Lebih Banyak Projek