fbpx

Get Free Hood & Hob

Get Free Hood & Hob

Dapur yellow antique taman taynton, cheras

kitchen cabinet malaysia

REKA BENTUK

Classic Vintage

MATERIAL PINTU KABINET

SOLID NYATOH

TABLETOP

Quartz Stone
- White Carrara

Istilah ‘dapur vintaj’ boleh bermaksud perkara yang berbeza bagi orang yang berbeza; tidak ada formula reka bentuk yang ditetapkan. Bagi pemilik rumah ini di Taman Taynton, Cheras, ia memberikan ciri dapur retro yang tersendiri dengan sentuhan nostalgia, termasuklah penggunaan perkakas dapur yang unik serta penggunaan warna terang yang lain daripada yang lain.

Dapur Taman Taynton Cheras

Kabinet kayu Nyatoh kini menjadi perhatian orang ramai dalam menggayakan dapur dengan kemasan warna yang tersendiri. Ia disertakan dengan pulau dapur yang besar yang memuatkan 5 buah kerusi kayu yang bercirikan “Rustic” menambahkan nilai dapur vintaj yang dijayakan ini.

Dapur Taman Taynton Cheras

Warna yang dikenakan pada kabinet kayu Nyatoh adalah dari jenis semburan cat (spray paint). Penggunaan warna Antique Yellow ini ternyata menyerlahkan keperibadian pemilik rumah ini dalam  mereka bentuk dapur idamannya.

Ia dipadankan dengan perkakas dapur retro serta kemasan rumah vintaj yang lain seperti pemegang pintu kabinet. Ia memberikan kontra yang baik serta suasana dapur yang ceria.

Pemilihan perkakas dapur sememangnya menjadi salah satu faktor penting bagi menjayakan tema dapur vintaj ini. Namun, ini tidak bermaksud anda tidak boleh gunakan peralatan dapur moden yang lain. Oleh itu, anda juga boleh sertakan kabinet dapur anda dengan aksesori dapur yang terkini yang memberikan ruang penyimpanan barang yang lebih efisien.

Dapur Taman Taynton Cheras

Dapur vintaj yang direka dengan baik memberikan kesederhanaan unit, dengan permukaan kerja kayu solid, dicat warna pastel yang cerah, dengan tombol pintu kayu bulat, mewujudkan daya tarikan yang santai.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak idea kabinet dapur, kami mempunyai banyak idea yang boleh digunakan di dapur gaya vintaj idaman anda.

Inginkan design dapur seperti ini?

Hubungi kami di Ba Li Kitchen Cabinet untuk anda dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai kabinet dapur kami ini.

Kami sedia untuk membantu anda untuk dapatkan design, consultation serta quotation yang bersesuaian untuk dapur idaman anda.

Lebih Banyak Projek